Forvarm ovnen til 200 ℃ (180 ℃ for varmluftsovne). Halver squashene på langs, og fjern frøene. Gnid de afskårne sider med olivenolie, drys let med salt og peber og læg dem på en bageplade på denne side, brug eventuelt bagepapir.
Ingredienser
Fyldt Butternut Squash med vegansk fars
Hvis du leder efter en alternativ julemiddag i år - behøver du ikke lede længere! Prøv vores farverige fyldte butternut squash opskrift lavet med vores veganske fars, tranebær, æble og pecannødder. Denne ret smager lige så godt, som den ser ud!
Tilberednings instruktioner
Bag squashene i cirka 40 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gennemstegte og let farvet.
Hak nødder og tørrede tranebær groft, og skær æblet i små stykker. Kog risene imens eller quinoaen i henhold til pakkens anvisninger og afdryp. Hak krydderurterne fint, og lad nogle få til servering til sidst.
Steg farsen i olivenolie i en stor pande, indtil den er let brun, bryd farsen lidt op med din spatel. Tilsæt krydderurter, æblestykker, nødder og tranebær og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt derefter de kogte ris/quinoa og bland grundigt.
Tag squashene ud af ovnen. Lad dem køle af i 5 minutter og brug derefter en ske til at øse noget af det kogte kød fra halsen på squashen. Skær den fjernede squash i stykker og bland med ris/quinoa og farsblandingen. Fyld squashene med blandingen igen og varm dem i ovnen i 10 minutter før servering.
Kom de friske tranebær i en lille gryde og tilsæt nok vand til lige at dække frugten. Tilsæt siruppen og lad det simre, indtil tranebærrene brister. Server squashene med tranebær, salvieblade og rosmarin.