Bring en stor pande (ca. 1/3 fuld) med vand og lidt salt i kog for at koge blomkålen. Fjern bladene fra blomkålen.
Ingredienser
Ristet blomkål med vegetarkugler
Imponer dine venner/familie med denne lækre, iøjnefaldende ristede blomkål med Hälsans Kök-vegetarkugler. Perfekt til julemiddagen for gæsten der spiser plantebaseret.
Tilberednings instruktioner
Sænk forsigtigt hele blomkålen (stilksiden ned) i det varme vand, bring det i kog og kog i cirka 8 minutter. Sørg for ikke at overkoge blomkålen. Bland imens harissaen med yoghurten. Tag forsigtigt blomkålen af gryden med en hulske og lad det dryppe godt af og køle af.
Gnid generøst blomkålen med harissa/yoghurt-blandingen og læg den på et ovnfast fad. Forvarm ovnen til 180℃, mens du forbereder ingredienserne til 'dukkah'en.
Knus sesamfrø, korianderfrø, anisfrø og fennikelfrø med en morter og støder og bland det med den tørrede oregano. Smør nødderne med den flade side af en kokkekniv og hak dem groft. Rist dem ved middel varme i en stegepande og lad dem køle af. Kværn dem lidt finere i morteren og bland det med resten. Du kan tilføje lidt salt til 'dukkah'en efter din egen smag.
Sæt blomkålen i ovnen og lad den stege gyldenbrun i 10 til 15 minutter. Tjek efter 10 minutter, og øg eventuelt temperaturen. Det kan være et ristet look, men ikke brændt, der gør harissaen bitter. Gennembor blomkålen med en kniv for at se om den er færdig.
Steg vegetarkuglerne (plant-based balls) efter anvisningen på pakken.
Fordel lidt salat på serveringsfadet og læg blomkålen ovenpå. Læg kuglerne rundt om og pynt med granatæblekerner, dukkah, rødbedegrønt og koriander.