Dræn kikærterne men gem væsken fra dåsen. Pisk 3 store spiseskefulde af kikærtevæsken med håndmikseren og tilsæt solsikkeolien dråbe for dråbe, indtil der er dannet en mayonnaise. Bemærk: jo mere olie du tilsætter, jo tykkere bliver saucen. Rør derefter tahinen i og smag til med salt, peber og citronsaft.
Ingredienser
Vegansk falafel bowl med stegte kikærter
Denne veganske Hälsans Kök Falafel bowl kan laves med rester af grøntsager og vil smage lækkert med din egen hjemmelavede tahin mayonnaise. En vegetarisk opskrift, som kan laves lige efter præferencer og grøntsager fra køleskabet.
Tilberednings instruktioner
Skær rødløget i ringe og drys rigeligt med limesaft for at marinere. Sideløbende steges kikærterne i lidt olie på en pande og drys med za'atar.
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Du kan bruge den lun eller afkølet, så tilpas det efter din egen præferencer.
Skær guleroden i tynde strimler eller skær den med en 'spiral' skærer. Skær avocadoen i skiver eller tern. Halver cherrytomaterne.
Steg falaflen gyldenbrun på alle sider efter anvisningen på pakken. Fordel lidt salat i skålene og tilføj derefter quinoa, grøntsager og falafel i skålene. Pynt med granatæblekernerne og server med tahinmayonnaisen. Opbevar resterne af tahinmayonnaise i køleskabet til senere brug.
Server og nyd. Velbekomme!