Skræl og skær skalotteløg i tern. Skær mangoerne fra stenen. Skræl og skær frugtkødet i tern. Skær chilipeberne på langs, udkern og skær i små stykker. Skræl ingefæren og riv den fint. Varm 2 spsk olie op i en gryde. Sauter skalotteløg heri. Drys med farin og karamelliser til de er gyldenbrune. Afglasér med appelsinjuice, portvin og eddike, lad det simre. Vend mangoterninger, revet appelsinskal, ingefær, chili, kanel, gurkemeje, nelliker og stjerneanis i. Dæk til og lad det simre i cirka 20 minutter. Smag chutneyen til med salt.
Ingredienser
Veggie Bowl med sojafars, couscous og appelsin-mango chutney
En lækker vegetarisk ret med en masse krydderier og smagfulde ingredienser. Vores vegetariske fars lavet på soja er det perfekte alternativ til oksekød. Velbekomme!
Tilberednings instruktioner
Skræl pastinakker og rødbeder. Skær pastinakken i kvarte på langs. Skær rødbederne i både. Varm 2 spsk olie i en gryde. Steg rødbeder og pastinak heri, vend i cirka 15 minutter. Dryp med honning og karamelliser. Smag til med salt og peber.
Vask timian og rosmarin og ryst tør. Pluk blade eller nåle og hak. Pil og skær hvidløget i tern. Rens, vask og hak forårsløgene. Kom couscous, tranebær og kardemomme i en skål. Bring fonden i kog og hæld couscousen over. Rør grundigt og lad svulme op i mindst 10 minutter.
Varm 2 spsk olie i en gryde. Steg sojafarsen fra Hälsans Kök , indtil den er smuldrende. Rør forårsløg, hvidløg, timian og rosmarin i, sauter. Smag til med salt, peber, cayennepeber, spidskommen og revet citronskal.
Halver granatæblet og bank stenene ud. Puff couscousen med en gaffel. Server i skåle med fars, pastinak og rødbede. Drys granatæblekerner ovenpå og pynt evt med karse. Server med orange mango chutney. (Resten af mangochutneyen kan opbevares i køleskabet i ca. 1 uge).