Lad spinaten blive med en spsk. vand ved middel varme i ca 1 min. i en bradepande for at krympe under omrøring. Skyl spinaten i en sigte under koldt vand. Tryk overskydende vand ud og purér spinaten med en stavblender til den er jævn.
Ingredienser
Oh X-mas Tree Pizza
Overrask dine gæster (og julemanden!) i år med vores plantebaserede juletræspizza, lavet med Plant-based balls.
Tilberednings instruktioner
Bland melet med gær, spinatpuré, olivenolie, vand og salt i en stor skål med en spatel. (vandmængden afhænger af mængden af vand i spinatpuréen, dejen kan være blød og lidt klistret, ellers tilsættes lidt mere vand eller mel). Ælt dejen i hånden i cirka 8 til 10 minutter på køkkenbordet. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et klæde og lad hæve til dobbelt volumen.
Forvarm ovnen til 230℃. Skær grøntsagerne til 'topping': Halver peberfrugterne og skær den ene halvdel på tværs i tynde 'guirlander'. Skær løget i tynde halve ringe og tomaterne i halve. Skær en stjerne af den resterende peberfrugt med en julestjerneskærer.
Beklæd bagepladen med bagepapir. Tryk den hævede dej ud og form den til et pizzajuletræ på køkkenpapir. Start med at danne en trekant af dejen, hvorefter du kan danne 4 hjørner på begge sider og en stamme i bunden (du kan også skære dejhjørnerne til, så de bliver nemmere at forme.
Kom tomatsaucen i kanten af pizzajuletræet, drys med oregano og fordel osten over tomatsaucen.
Fordel nu et flot mønster af peberfrugt og løg 'guirlander' og tomater og Plant-based balls over pizzaen.
Bag juletræspizzaen midt i ovnen i cirka 12 til 18 minutter.
Pynt pizzaen med paprika julestjerne, basilikumblade og granatæblekerner.